10 híresség, akiknek sikerült kilábalni a teljes csődből

  03 dec 2017

A hírnév és a tehetség nem életre szóló garancia a gondtalan életre. Sem pénzügyileg, sem emberileg. Bármelyik sztár csődbe mehet, meggondolatlan befektetések vagy akár a túlzott költekezés miatt. Onnan már csak egy lépés a teljes válság. Vannak azonban olyan kivételek, akiknek sikerült kimászniuk a gödörből, és erősebbek, mint valaha.
1. Lena Headey

Azt gondolhatnánk, hogy egy olyan hosszú és eredményes sorozat, mint a Trónok harca biztosítja az anyagi jólétet. Ám közben a színésznő átment egy hosszú válási procedúrán, ami szinte minden fillérjét felemésztette. Volt, hogy csak 5 dollár volt a bankszámláján, a házát is el kellett adnia, hogy fedezni tudja az ügyvédi költségeit. Ám fordult a szerencséje a teljes összeomlás előtt: a válás véget ért, újra rátalált a szerelem, és gyermeke született.
2. Stephen Baldwin

A 4 Baldwin-fivér legfiatalabbika a ’90-es évek közepén súlyos drogproblémákkal küzdött, ami a teljes lecsúszásához vezetett. Később sikerült leszoknia, sőt, ismét gyakorolni kezdte keresztény hitét. 2009-ben azonban ismét rosszul ment a szekér, csődöt jelentett, mert nem tudta fizetni a kölcsöneit. Mindezek ellenére lassacskán megint talpra állt, a filmszerepek sem kerülték el, és saját, keresztény rádióműsort vezet hetente.
3. MC Hammer

MC Hammer (valódi nevén Stanley Kirk Burrell), a kései ’90-es évek elképesztően népszerű hip-hop előadója (a „U Can’t Touch This” című száma világhírűvé tette) 1996-ban fuccsolt be anyagilag. A nagy visszatérési kísérletei sem sikerültek. A megoldást az hozta, hogy belátta: ideje váltani. Manapság klubokban zenél és rendszeres TV-műsor szereplő.
4. Courtney Love

Curt Cobain felesége nagyon sokáig volt alkohol- és drogfüggő, ami igencsak rányomta bélyegét az anyagi helyzetére. A házát el kellett hagynia, sőt, 25%-ot adott el Cobain zenei örökségének jogaiból. Manapság azonban úgy tűnik, helyrehozta az életét: újraépíti énekesnői karrierjét, festőművészként dolgozik, és készülődik életrajzi könyve kiadására.
5. Pamela Anderson

A ’90-es évek szexszimbólumának státusza sem tudta megakadályozni, hogy a színésznő kezéből kicsússzon az irányítás. Valószínűleg köszönhető ez a zűrös magánéletének is, de tény, hogy mindkét házától meg kellett válnia, hogy be tudja fizetni adótartozását. Botrányos válása idején azt állította, hogy hepatitis C-vel fertőzte meg volt férje, aki szerint ez csak üres vádaskodás volt a gyermekelhelyezési per miatt. Mindenesetre azóta csend lett körülötte, még mindig fel-feltűnik filmekben, de leginkább jótékonykodik és állatvédelemmel foglalkozik.
6. Mike Tyson

A világ legnagyobb boxolója majdnem a teljes vagyonát elvesztette. Rabja lett a luxusnak: luxusingatlanok, ritka vadállatok és minden más vásárlásának, amit csak a leggazdagabbak engedhetnek meg maguknak. Persze a bukszáját apasztotta jó néhány börtönbüntetés is. Később azonban teljesen más életmódra váltott, filmekben szerepel és TV-műsorok rendszeres vendége.
7. Britney Spears

Alighanem egy egész világ figyelte elhűlve a popdíva idegösszeomlását 2007-ben. A bíróság nem találta alkalmasnak sem gyermekei nevelésére, sem a vagyona kezelésére, az apja gondnoksága alá helyezték. Azután hosszú időt töltött a rehabon, de tündöklőbben tért vissza, mint valaha. A karrierje ismét beindult, tartósan szerepel TV-műsorokban, és ismét el szeretné érni, hogy az övé legyen a legjobban fogyó kislemez.
8. Lindsay Lohan

2007-ben a Maxim magazin a világ legszexibb nőjévé választotta a színésznőt. Ugyanabban az évben többször csukták le ittas vezetés miatt. Életmódja a karrierjének is betett. Vissza kellett költöznie az anyja házába, mert nem volt elég pénze albérletre. Hosszú időre vonult vissza a nyilvánosságtól (és be egy alkoholelvonóra), majd újult erővel vetette bele magát a filmezésbe.
9. Brendan Fraser

A színészt a magánélete indította el a lejtőn. Válása miatt rengeteg pénze elúszott. Majd ismét balszerencse érte, nem tudott dolgozni hosszú ideig, mert megsérült a Sandy hurrikán pusztítása alatt. Azonban most úgy tűnik, minden rendben, főszerepet kapott a Trust című sorozatban, amit 2018-tól fognak sugározni.
10. Toni Braxton

Az „Un-Break My Heart” című sláger énekesnője kétszer is tönkrement: 1998-ban és 2011-ben. Olyan mélyen volt, hogy mindenét el kellett adnia (a díjait is beleértve), hogy kifizethesse adósságait. Ráadásul később diagnosztizálták nála a lupusz nevű autoimmun-betegséget is. Lehet, hogy végül a testi mélypont hozta el nála a felemelkedést, ugyanis rendbe tette pénzügyeit, rendszeresen fellép Broadway-darabokban, és állandó szereplője egy népszerű TV sorozatnak.
+ bónusz: Donald Trump

Igen, jól olvassa. A milliárdos üzletember, aki most már az Amerikai Egyesült Államok elnöke, összesen négyszer jelentett csődöt: 1990-ben, 1992-ben, 2004-ben és 2009-ben. Mindannyiszor veselkedett neki újra az üzleti életnek… és sikerrel járt. De még mekkorával.
Forrás: Brightside


[related-post post_id=”3612965″]
[related-post post_id=”3630112″]