Megnyílt a magyar pavilon a Velencei Biennálén

Nemes Márton Techno Zen című installációjával nyílt meg a 60. Velencei Képzőművészeti Biennále magyar pavilonja, amely máris a kulturális kiállítássorozat középpontjába került – mondta Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára a megnyitót követően az MTI-nek.

Szombaton mutatják be a Szoboszlai Dominikkal készült exkluzív interjút (videó)

Szombat este 20:25-kor tűzi műsorára a Spíler 1 a legsikeresebb magyar focista, a Liverpoolban játszó Szoboszlai Dominikkal készült exkluzív interjúját. Baumstark Tibor nem csak a magyar válogatott csapatkapitányával beszélgetett, végig járta azokat a helyszíneket, amelyek a legszorosabban kötődnek a Liverpool FC-hez és az is kiderül, világklasszis focisták mit gondolnak a...

Milliárdokról dönthetnek a személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-nek küldött közleményében.

Fiataloknak szóló kreatív pályázatot hirdet a Magyar Batthyány Alapítvány

A középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak szóló kiírás a Batthyány Lajos gróf vezette első felelős magyar kormány 1848. április 11-i megalakulásának 176. évfordulója, illetve az 1848–49-es forradalom és szabadságharc, valamint Batthyány Lajos gróf halálának 175. évfordulója alkalmából. A pályázaton való részvétel lehetőséget teremt arra, hogy a fiatalok saját látásmódjukon keresztül dolgozzák...

Az olimpikonok is imádják a városligeti sportcentrumot (videó)

Nincs Budapesten még egy olyan komplex hely, ahol annyi sportágat ingyenesen lehetne űzni, mint a Városligeti Sportcentrumban. Ráadásul itt jó minőségű, folyamatosan karbantartott sporteszközök várják a látogatókat. Most a magyar olimpikonok is elmondták, miért szeretik a Ligetet.