360 fokos videó: Még az eső is elállt a Ladánybene fellépésére

  07 feb 2018

Miskolc – Magyarország 33 éve működő reggae-zenekaráról van szó.
A Ladánybene 27 már 33 éve játszik reggae-t a magyar közönségnek, és ebből most a Miskolci Farsang is kapott egy koncertnyi ízelítőt. És ha már itt jártak városunkban, elbeszélgettünk velük Bob Marley-ról és Miskolcról.
Nem indultak túl reggae-sen az LB27 miskolci koncertjének előjelei, hiszen tulajdonképpen ahogy letudtuk a Miskolci Farsang nyitófelvonulását, rögtön elkezdett szakadni az eső. Viszont valami mágikus csoda folytán mire elkezdődött a buli, az égi áldás is megszűnt, úgyhogy minden adott volt egy kis péntek esti dülöngéléshez.

Na de előtte azért beszélgettünk Bodnár Tibi zenekarvezető-gitárossal és László M. Miksa énekessel egy szűkös, de legalább vízmentes és fűtött backstage-bódéban. A „honnan a név” és a „hová tűnt a rasztátok” klisékérdéseket most átugrottuk, tekintettel arra, hogy Magyarország első számú, immár 33 éve működő reggae-zenekaráról van szó, akiket talán elég sokan ismernek már.

Vissza a gyökerekhez!

Inkább arról meséltek, mi a helyzet most a bandával. A legfontosabb, hogy gőzerővel készülnek február 9-ei Bob Marley-emlékbulijukra. Már több éve csinálják, és ilyenkor néhány zenészbaráttal együtt tisztelegnek a nagy jamaicai előd előtt egy egész estés koncerttel. Miksa itt azért kihangsúlyozta, hogy ők nem egy tribute-zenekar, nem annyiról van szó, hogy Bob Marley-dalokat játszanak el (korhű hangszereken!). Nekik ez ennél sokkal többet jelent, hiszen tényleg egy tisztelgésről van szó.
Ezen a ponton át is kanyarodtunk arra, hogy mit jelent nekik Bob Marley, illetve milyen érzés az ő zenéjét játszani. Tibi világított rá, hogy amikor 33 éve elkezdtek zenélni, vagy még inkább, amikor egyszer elkezdtek ismerkedni a reggae-zenével, akkor bizony még más volt a zenei felhozatal. A rádiók játszottak pár Marley-számot, de ezenkívül nem volt semmi. Ők pedig ilyen körülmények között szerettek bele a stílusba.

A szeretet ma is tart

Aztán amikor egyszer csak megismerték a teljes életművet, kitárult előttük a világ, mint igazi rajongók számára, akik hirtelen kapnak egy hatalmas dózist abból, amit imádnak. És ez az a szeretet, ami ma is tart; ami évről évre Marley-emlékkoncert szervezésébe is beleviszi őket – és talán mindenbe, amit tesznek a stílus magyarországi ügyéért.
Miskolc mindig várni fog (ha már P-Mobil ment végig a háttérben).

Vian és Rockwell

Nyilván rá kellett kérdezni a városunkhoz fűződő viszonyukra, de meglepően jól fogadták a klisés kérdést. Tibi örömmel mesélte, hogy 28 éve járnak ide fellépni, még ki sem jött az első albumuk, amikor már zenéltek itt. Felidézte a régi vianos, rock­welles, fesztiválos bulikat, szerelmeket. És persze a legutóbbi koncertjüket, amikor epekövek jöttek elő nála, és a színpad mögött egy mentőautó várta. Szóval szeretik a várost, ami a mostoha körülmények ellenére a koncertjükön is látszódott. És Miskolc is szereti őket.
– Király Csaba, hirek360.hu –


Nézz körül 360 fokban!

A videót 360 fokos kamerával vettük fel: az egérrel vagy a bal felső sarokban lévő kör alakú ikonra kattintva tudsz változtatni a nézőponton. Ne felejtsd el megnézni, hogy mi van a kamera „háta mögött”!
Még több 360 fokos videóért iratkozz fel a Hírek 360 YouTube-csatornájára és kövesd a Hírek 360 Facebook-­oldalát!


[related-post post_id=”3757949″]
[related-post post_id=”3757725″]
[related-post post_id=”3757174″]
[related-post post_id=”3756434″]
[related-post post_id=”3755452″]