Elmaradt a várakozásoktól a Szárnyas fejvadász 2049 című film nyitóhétvégi bevétele

  09 okt 2017

Los Angeles – Noha a bevételi lista élén végzett, de a várakozásoktól jelentősen elmaradva, mindössze 31,5 millió dolláros (8,3 milliárd forint) jegyeladást produkált nyitóhétvégéjén a Szárnyas fejvadász 2049 című film az észak-amerikai mozikban.
A Szárnyas fejvadász című kultfilm folytatásának nyitóhétvégi bevételét 45-50 millió dollár közé becsülték, mivel a film remek kritikákat kapott, és rengeteg jegyet vásároltak elővételben – írta a Variety.com filmes portál.
Ehhez képest a Denis Villeneuve rendezte mozira mindössze 12,7 millió dollár értékben váltottak jegyet pénteken, valamint a csütörtöki elővetítéseken. Szombaton 11 százalékkal esett vissza a jegyeladás, ami 11,4 millió dollár bevételt jelentett, vasárnap pedig 7,4 millió dollár körül alakult az összbevétel.

Szárnyas fejvadász 2049/Forrás: Port.hu

Szárnyas fejvadász 2049/Forrás: Port.hu


A mozi alulteljesítésének legfőbb oka a 163 perces játékidő, amely egyrészt a filmvetítések számát is korlátozza, másrészt a fiatalabb közönség számára sem bizonyult annyira vonzónak. Az elemzők szerint a nyitóhétvégi várakozások elmaradásának másik oka, hogy a film a nők körében sem annyira népszerű.
A Szárnyas fejvadász 2049 főhősét Ryan Gosling játssza. A fiatal fejvadász a világot káoszba döntő súlyos titok nyomára bukkan, amelynek megfejtéséhez fel kell kutatnia a harminc éve eltűnt Decardot, akit az 1982-es, Ridley Scott rendezésében készült sci-fiben Harrison Ford játszott. Ford a folytatásban is visszatér az egykori replikánsvadász szerepében.
Hegyek között/Forrás: ComingSoon.net

Hegyek között/Forrás: ComingSoon.net


A bevételi lista második helyén szintén egy premierfilm, a Charles Martin regényén alapuló és Idris Elba, valamint Kate Winslet főszereplésével készült Hegyek között című dráma végzett, csekély 10,1 millió dolláros bevétellel.
Az/Forrás: Alamo Drafthouse

Az/Forrás: Alamo Drafthouse


Továbbra is dobogós helyen szerepel Stephen King Az című horrorja, amely 9,6 millió dollár bevételt hozott ötödik hétvégéjén, ami azt jelenti, hogy a mozi immár 600 millió dolláros összbevételnél tart világszerte.
A várakozásokat enyhén felülmúlva, 8,8 millió dolláros jegybevétellel érkezett be negyedikként a My Little Pony: A film (2017) című animációs mozi, amelyben mások mellett Emily Blunt, Kristin Chenoweth, Uzo Aduba és Sia kölcsönzi a hangját a szereplőknek.
Megosztott ötödik helyen végzett a Kingsman: Az Aranykör, valamint a Barry Seal: A beszállító. Mindkét filmre nagyjából 8,1 millió dollár értékben váltottak jegyet a mozilátogatók.
– MTI –