Meghálálja a testünk az egészséges étkezést

  20 jan 2018

Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Szerencsére vannak olyan ételek, amelyek nemcsak finomak, de nyugodtan fogyaszthatunk belőlük annyit, amennyi belénk fér, mert nagyon jót tesznek az egészségünknek. Ezek közül válogatott a rodalewellness.com, melyet a HáziPatika.com is közzétett.

Korlátlan mennyiségben

A fokhagymában lévő allicin segít csökkenteni a vérnyomást. Ez a hatóanyag akkor szabadul fel a leginkább, ha a fokhagymát felvágjuk vagy összetörjük. Ebből a fűszernövényből korlátlan mennyiségben tehetünk az ételeinkbe, készíthetünk belőle krémlevest is – minél többet eszünk belőle, annál jobb. Ez érvényes a paradicsomszószra is – természetesen akkor, ha házilag készítjük, hozzáadott cukor nélkül. Ha megfőzzük a paradicsomot, nő a likopintartalma, amely óriási erővel veszi fel a harcot a káros szabad gyökökkel szemben. A csípős paprikában, csípős ételekben lévő kapszaicin gyorsítja az anyagcserét, fogyasztásukkal akár 50 extra kalóriát is elégethetünk naponta. Ráadásul egy kanadai kutatás szerint azok, akik csípős szószt fogyasztanak valamilyen ételhez, aznap nagyjából 200 kalóriával kevesebbet visznek be.

A csípős paprikával akár extra kalóriákat is elégethetünk

Fotó: internet


A zöld tea tele van anti­oxidánsokkal, rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a hasi zsírpárnákat. Éppen ezért nyugodtan megihatunk belőle akár napi 5–6 csészényit is. A kakaópornak nagyon magas az antioxidáns-tartalma, és segít csökkenteni a testben a kortizol, vagyis a stresszhormon szintjét is. A kortizol testünk egyes részein felhalmozódott zsírpárnákat is eredményezhet. Edzés után is érdemes lehet olyan italt fogyasztani, amelyben kakaópor van, mert egy tanulmány szerint segíti az izmok regenerációját is.
– ÉKN –