Nyolc év börtönre ítélték a párját verő miskolci rendőrt

  27 okt 2017

Debrecen, Miskolc – A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék határozatát.
Egy 39 éves miskolci rendőr még 2014. novemberében munkája kapcsán ismerkedett meg egy 38 éves nővel, akivel aztán közös lakást béreltek Miskolc belvárosában.

Ellenőrizte a párját

Az összeköltözést követően a rendőr egyre gyakrabban italozott, féltékenykedni kezdett, végül már a nő minden lépését irányítani, ellenőrizni akarta. Az élettársak között mindennapossá váltak a veszekedések, a rendőr párját durva, megalázó szidalmak kíséretében rendszeresen bántalmazta.
2016. április 28-án részegen hazatérve, vita hevében úgy összerugdosta a nőt, hogy két bordája eltört és a tüdeje is megsérült. A nő életveszélyes állapotban került kórházba, csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozásnak volt köszönhető, hogy végül felépült.

Jóváhagyott ítélet

Az első fokon eljáró Miskolci Törvényszék a május 22-i ítéletében bűnösnek mondta ki „életveszélyt okozó testi sértés és kapcsolati erőszak bűntettében” és ezért 8 év börtönbüntetésre és mellékbüntetésként 8 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit, akivel szemben a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség emelt vádat. Az első fokú ítélettel szemben a vádlott és védője a büntetés enyhítése érdekében jelentettek be fellebbezést. A Debreceni Ítélőtábla a közelmúltban az első fokú ítéletet helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett. Az elítélt egykori rendőr leghamarabb a büntetése kétharmad részének letöltését követően bocsátható feltételes szabadságra.
ÉM-SZB


[related-post post_id=”3492146″]
[related-post post_id=”3081004″]
[related-post post_id=”3077579″]