Tortával érkezett az apa, de halálos szúrást kapott a fiától Edelényben

  11 okt 2017

Edelény – A combjába döfött a tortavágó késsel a fiú, az apa elvérzett.
A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség halált okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 17 éves edelényi fiúval szemben. A fiú szülei – bár házasságukat nem bontották fel – külön éltek. A fiú az édesanyjával lakott a szülői házban Edelényben.
edeleny-05_650

A zenén vesztek össze

Tavaly novemberben az apa felkereste kamasz fiát, hogy névnapján felköszöntse. Még tortát is vitt neki. Italozni kezdtek, amit később egy közeli kocsmában folytattak. Innen mindketten részegen tértek haza. Otthon aztán még békésen felvágták a tortát, majd veszekedni kezdtek azon, hogy milyen zenét hallgassanak.
Az apa megütötte fiát, aki viszonozta az ütést. Dulakodás alakult ki közöttük. A férfi hanyatt az ágyra esett. Fia ellökte apja rugdosó lábát és tovább ütötte a fejét ököllel. Ezután felkapta az asztalon lévő kést, mellyel korábban a tortát vágták és combon szúrta vele a fekvő férfit. Utána kiment a házból a kést pedig feldobta a garázs tetejére.
edeleny-04_ff_650

Hiába próbált segíteni

A combot ért szúrás a verőeret sértette. A házba visszatérő fiú a derékszíjával próbálta elszorítani az ereket, miközben anyját kérte, hogy értesítse a mentőket. Közben mesterségesen is lélegeztette apját. A férfi életét a kiérkező mentők sem tudták megmenteni. A jelentős vérzés miatt a helyszínen meghalt.
Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában felfüggesztett fiatalkorúak börtönét indítványozta. A vádlott a nyomozás során lakhelyelhagyási tilalom alatt állt, azonban a tárgyalás kitűzését már szabadlábon várja.
ÉM-SZB