Ha Bükkszentkereszt, akkor gomba

  09 okt 2017

Bükkszentkereszt – Jó idő, sok gomba, ízletes ételek. Minden adott volt a XIV. Bükkszentkereszti Gombanapokon.
Ha gomba, akkor Bükkszentkereszt. Ez a mondat teljességgel fedi a valóságot, hiszen az elmúlt majd’ másfél évtizedben a gomba fogalma és Bükkszentkereszt község neve összenőtt. A környékbeli erdők bőségesen termik a finom gombafélék egész tárházát, a település pedig híressé vált arról, hogy minden esztendő októberének második hétvégéjén megrendezi a Bükkszentkereszti Gombafesztivált. Az elmúlt hétvégén volt immár a tizennegyedik…
gombanap-bukkszentkereszten20-st

Az adottságok kihasználása

El is ismerik Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere, Derekas Antalné, a helyi szlovák nemzetiségi önkormányzat vezetője és a szervezésben segítő Életfa Országos Egészségőrző Program vezetője, Schmidt Ferenc szervező munkáját. Ezúttal a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény fő védnöke, Tállai András beszélt a gombanapok megnyitója alkalmából elismerően Bükkszentkeresztről és vezetőiről.
gombanap-bukkszentkereszten14-st
„Minden elismerést megérdemel az a munka, ahogy Bükkszentkereszt vezetői és lakossága kihasználja a környező természet nyújtotta adottságokat és hozzáteszik saját ötleteiket, szervezőkészségüket, akaratukat, ezzel hatékonyan lendítve előre a település életét”.
ÉM-SZB
gombanap-bukkszentkereszten16-st