Előrelépett hazánk, újabb nyugati országot előzött meg az uniós GDP-rangsorban

Az energiaválság sem törte meg a magyar gazdaság felzárkózási lendületét, sőt, egy helyet javított is tavalyi pozícióján az uniós országok versenyében, ez derült ki az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat nemrég pontosított GDP-adataiból, amely szerint hazánk jelenleg a 20. legfejlettebb állama az uniónak – adta hírül a Világgazdaság.

A Néprajzi Múzeumban őrzik és digitalizálják Bartók Béla fonográfhengereit

Bartók Béla észak-afrikai útján gyűjtött 118 darab fonográfhengere kerül letétként a Néprajzi Múzeumba, amely a legkorszerűbb módszerrel digitalizálja, majd online is elérhetővé teszi a közönség számára a hengereken hallható anyagot. A digitalizációs munkafolyamat kulisszatitkaiba az április elsejei tematikus napon a nagyközönség is betekintést nyerhet.

Erős évet zárt az MKB tavaly

Erős évet zárt az MKB Bank tavaly, a csoport korrigált adózás utáni eredménye elérte a 176,6 milliárd forintot 2022-ben, ami 48,3 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – ismertette Krizsanovich Péter, az MKB és a Magyar Bankholding pénzügyekért felelős vezérigazgató-helyettese sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Szijjártó: életbiztosítás, hogy Magyarország megkerülhetetlenné vált az európai autóiparban (videó)

Gazdasági életbiztosítás, hogy Magyarország mára megkerülhetetlenné vált az európai autóiparban, s hazánk éppen azokkal az államokkal versenyez az elektromos akkumulátorgyárakért, amelyek politikai kommunikációjukban a leghatározottabban támadják a kínai beruházásokat – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten.