Szoptatás közben elaludt, és a betonra ejtette a kisbabát

  03 feb 2018

Miskolc – Leejtette a gyermekét. Felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték a gondatlan anyát.
A Miskolci Törvényszék már az első tárgyalási napon ítéletet hirdetett annak a nőnek az ügyében, akinek gondatlansága miatt bekövetkezett balesetben a gyermeke életveszélyes sérülést szenvedett. A nő tavaly márciusban adott életet lánygyermekének. Egy hónappal később egy napon az éjszakai órákban cumisüvegből etette a gyermeket, ám közben elaludt, és a gyermeket a simított beton padlózatra ejtette. A kisgyermek koponyatörést és agykéregzúzódást szenvedett.

Nem szólt senkinek

Az anya a gyermek sírására felriadt, de nem vitte őt orvoshoz, és senkinek nem szólt a történtekről. A sérülést másnap az anya élettársának egyik rokona vette észre. Ekkor szállították a gyermeket kórházba és ekkor kapott csak orvosi ellátást.
A Miskolci Törvényszék jogerős ítéletében az anyát „életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége” miatt 1 év fogbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztették.
A törvényszék enyhítő körülményként értékelte, hogy a büntetlen előéletű vádlott a hatóságokkal együttműködött, a bűncselekmény elkövetését megbánta.
ÉM-SZB