NGM: 26 milliárd forint oktatási és képzési célú támogatást nyert 54 szervezet

  22 dec 2017

Budapest – Összesen 26 milliárd forint oktatási és képzési célú támogatást nyert 54 szervezet – közölte Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára pénteken.
Közölte, hogy a szakképzési intézményrendszer átfogó fejlesztése című pályázaton 41 intézmény jutott összesen 20 milliárd forintnyi, százszázalékos intenzitású támogatáshoz. A forrásokból a szakképző intézmények kapacitása és eszközrendszere fejleszthető.
A nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatására kiírt pályázaton négy szervezet összesen majdnem 2 milliárd forint támogatást nyert. A támogatással a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat programjaiban nyújtott szolgáltatások civil és nonprofit szervezetek szolgáltatásaival egészíthetők ki.
Az Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése – képzés és mentorálás című felhíváson négy szervezet csaknem 3,7 milliárd forint uniós támogatást nyert olyan programokra, amelyek az önálló vállalkozóvá váláshoz szükséges kompetenciákat fejlesztik, a vállalkozói ismereteket bővítik.
Öt egyesület és alapítvány 58 millió forint támogatást nyert a digitális világból mostanáig kimaradók – különösen a fogyatékkal élők – digitális kompetenciáinak fejlesztésére, digitális felzárkóztatásukra – közölte az államtitkár.
– MTI –