Női vízilabda világliga – Legyőzte a spanyolokat a magyar válogatott

  20 dec 2017

Budapest – A magyar női vízilabda-válogatott 10-9-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes spanyol csapatot a világliga második fordulójában, kedden a Hajós Alfréd Sportuszodában.
Női világliga, európai selejtező, 2. forduló:

Magyarország-Spanyolország 10-9 (4-1, 3-2, 2-2, 1-4)

a magyar gólszerzők: Keszthelyi 4, Horváth, Garda 2-2, Gurisatti, Szücs
A nyitófordulóban a magyarok egy góllal kikaptak Hollandiában, míg a spanyolok szoros mérkőzésen legyőzték az oroszokat.
A keddi találkozó előtt búcsúztatták a visszavonult Bolonyai Flórát, valamint a válogatott szereplést befejező világ- és Európa-bajnok Takács Orsolyát, illetve az Eb-győztes Tóth Ildikót.
A mérkőzés Szücs Gabriella góljával indult, majd spanyol egyenlítést követően Horváth Brigitta, Garda Krisztina és Keszthelyi Rita zörgette meg a vendégek hálóját.
A második nyolc percben előbb Gurisatti Gréta csavargóljára, majd Keszthelyi találatára feleltek a spanyolok (5-2 és 6-3), Keszthelyi harmadik góljára azonban a nagyszünetig nem tudtak válaszolni.

Parkes Rebecca (k), mellette a spanyol Matilde Ortiz Reyes (j) és Pilar Pena Carrasco (b) a női vízilabda világliga európai selejtezőjében, a Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. december 19-én./ Fotó: MTI/Illyés Tibor

Parkes Rebecca (k), mellette a spanyol Matilde Ortiz Reyes (j) és Pilar Pena Carrasco (b) a női vízilabda világliga európai selejtezőjében, a Magyarország – Spanyolország mérkőzésen a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2017. december 19-én./ Fotó: MTI/Illyés Tibor


A fordulás után sem tudtak mit kezdeni a csapatkapitánnyal, egy távoli ejtéssel már ötgólosra nőtt a magyar előny (8-3), a spanyolokat a harmadszor eredményes Beatriz Ortiz tartotta versenyben (8-4). Horvát újabb találatára is volt válaszuk a budapesti vb-n második ibériaiaknak, ám négy gólnál közelebb nem tudtak zárkózni a harmadik játékrészben.
A záró felvonásban viszont sikerült egy találatig megközelíteniük Bíró Attila szövetségi kapitány együttesét (9-8). A közel hét és fél perces magyar gólcsendet Garda szakította meg, s bár negyvenegy másodperccel a végső dudaszó előtt újra egy találat volt a különbség, a győzelmet végül nem engedte ki a kezéből a magyar válogatott.
A négy európai csapat közül az első három jut a selejtezőből a nyolcas szuperdöntőbe.
A női világliga magyar érdekeltségű európai selejtezőjének menetrendje:
1. forduló, november 21.: Hollandia-Magyarország 7-6, Spanyolország-Oroszország 9-8
további program:
3. forduló: 2018. január 30.: Magyarország-Oroszország, Hollandia-Spanyolország
4. forduló: 2018. február 27.: Magyarország-Hollandia, Oroszország-Spanyolország
5. forduló: 2018. március 27.: Spanyolország-Magyarország, Hollandia-Oroszország
6. forduló: 2018. május 1.: Oroszország-Magyarország, Spanyolország-Hollandia
– MTI –